Planerade Kullar/Planned Litters

2020

Vi planerar att para J SEUCH Altersundets Qula med den finska hanhunden HeJW-19 FI UCH Eräveijarin Antero Vipunen när hon börjar löpa i aug/sept.

Armas som han kallas är en 3 årig hane med tyska linjer bakom sig. Jag har träffat hans far och mormor som båda finns i Finland. Hans far Kuksapirtin Ura har tre kullar i Finland och två här i Sverige och det ser väldigt trevligt ut det han har lämnat.  Armas är en hane som jagas nästan enbart med i skog men han är meriterad på samtliga underlag, skog, fjäll och fält. Han är en stabil och tyst hane och han var tidigt jaktmogen. Han har ett bra sök och är duktig på att hantera skogsfåglarna. Han är en säker apportör både på land och i vatten.

Armas har flera meriter i ukl (skog och fält) och sedan en  1 ÖKL på fjäll och i år har han en 2:a EKL skog samt 1 EKL fält. Exteriört så är han välbyggd med en fin benstomme samt ett vackert vorstehhuvud och bra storlek 64 cm. Han har två unga kullar i Finland som så långt utvecklas fint. Röntgad med A höfter och ED0. 

Här kan ni se Armas stamtavla https://tietokanta.saksanseisojakerho.fi/sukutaulu/FI45332/18

Qula kan ni läsa mer om på hennes sida.

Välkommen att höra av er vid intresse av valp från den här kombinationen till info@altersundets.se eller Ann-Helén på mobil 0702770094