Planerade Kullar/Planned Litters
2019

Valpar väntas i september


NordJ(D)CH 

Skönneberg`s Oscar

NO J(D)CH SE J(D)CH 

Stuttleggens L-Zorro 
NO J(D)CH SE J(D)CH 

Segergårdens Flisa 

Oscar är en 3 år gammal norsk hane som redan vid två års ålder hade alla meriter som krävdes för ett nordiskt jaktchampionat.  Detta med 2 x 1:a på drevprøv med 52 ep og D-Cert i Norge och 1:a med 52 ep med D-cert i Sverige. Sin sista merit för championatet togs i januari 2018 i Danmark, 1.a med 57 i egenskapspoäng. På utställning har Oscar execellent med CK och Res Cert. Han är en trevlig hane mentalt och enligt ägare/uppfödare var han en speciell valp redan från början. Söket är starkt och han är otroligt drevsäker. Oscar är injagad på rådjur. Pälsen är sträv och väldigt lättskött. Han har sex unga kullar i Norge.

J SEUCH FIUCH 

Charleswood Chillie

FIJ(D)C Herkko 
J FIU(D)CH Jägarflickans Maja

Chilli har på fem jaktprovsstarter 2 x 1:a varav provvinnare med 55 EP, 2 x 2:a och 3:a. Utmärkt exteriör och storlek med fyra CERT på fyra utställningar. Chillie har ett starkt sök vilket krävs på våra marker. Bra upptagning med säkra drev oftast på 1-2 timmar. Hörbart starkt skall. Väldigt lydig, kan kallas av från drev med mycket snabb återgång. Lovande avkommor i två tidigare kullar. De var tidigt jaktmogna meritmässigt bla en SVCH m drevetta 48 EP. 

Bra sträv päls, vikt 8,5 kg

ögon. u.a


Parning planeras i augusti/sept 2019


FIN UCH LTUCH 
Nigel Oberon Haus

CIB CIE ES UCH Dexter de Valcreole
Malomközi Quickie

Nigel är importerad som valp från Rumänien till Finland med främst tyska linjer bakom sig. Hans uppfödare berättar att kullen är mycket lovande både jaktligt och exteriört samt med bra hälsa.  Nigel beskrivs som en lugn och harmonisk hund med stor utstrålning, en gentleman. Han jagas med främst i skog och på fält där han anpassar sitt sök efter underlaget. Nigel var tidigt jaktmogen och han rapporterar spontant och vill trycka fast fåglarna på kroppsvittring med en efterföljande bra avance. Han apporterar det man vill både på land och i vatten. Exteriört ser han ut som en vorsteh ska göra i mina ögon, kraftfull med ett vackert huvud. Bra storlek 64 cm. Förutom nuvarande titlar får han även titeln CIB och CIE samt flertalet vinnartitlar. Han har tre unga kullar i Finland som nu ska utvärderas. 

Jaktprov: 1:a ÖKL

Hälsa: Hd A , AD 0, EBJ testad fri

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15695/18&R=119 

J SEUCH

Altersundets Qula

DE JCH Prinz Vom Theelshof
CIB SEUCH FIUCH Gruffwe Rijs Chica

Läs mer om Qula under rubriken "Korthårig vorsteh"