Tidigare kullar korthårig vorsteh

Ange undertext här

Altersundets R-kull, 5 h 4 t födda 2019-10-18

C.I.B C.I.E LV UCH LVJV-15  

BALTJV-15 BALTV-16  LVV-17 
 BALTV-18 Nigel Oberon Haus


CIB CIE ES UCH Dexter de Valcreole

Malomközi Quickie

Nigel är importerad som valp från Rumänien till Finland med främst tyska linjer bakom sig. Hans uppfödare berättar att kullen är mycket lovande både jaktligt och exteriört samt med bra hälsa. Nigel beskrivs som en lugn och harmonisk hund med stor utstrålning, en gentleman. Han jagas med främst i skog och på fält där han anpassar sitt sök efter underlaget. Nigel var tidigt jaktmogen och han rapporterar spontant och vill trycka fast fåglarna på kroppsvittring med en efterföljande bra avance. Han apporterar det man vill både på land och i vatten. Exteriört ser han ut som en vorsteh ska göra i mina ögon, kraftfull med ett vackert huvud. Bra storlek 64 cm. Förutom nuvarande titlar får han även titeln CIB och CIE samt flertalet vinnartitlar. Han har tre unga kullar i Finland som nu ska utvärderas.

Jaktprov: 1:a ÖKL

Hälsa: Hd A , AD 0, EBJ testad fri

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15695/18&R=119 här och börja skriva. Aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore 
 et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

 J SEUCH Altersundets Qula

DE JCH Prinz Vom Theelshof
CIB SEUCH FIUCH Gruffwe Rijs Chica

Läs mer om Qula under rubriken "Korthårig vorsteh" börja skriva. Magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciun

 porro quisquam est qui dolorem ipsum.


Altersundets S-kull 5 h 4 t födda 2021-01-28

J SEUCH Altersundets Qula (DEJCH Prinz vom Theelshof-J CIB SEUCH FIUCH Gruffwe Rijs ekf Chica)

Liston är en väldigt trevlig individ med en härlig utstrålning. Han är en medelstor hane med en utmärkt exteriör. Liston är en stark jakthund som jagas mestadels med på fjället och det är också där han har sina provstarter som visar på otrolig styrka och jämnhet i sök, vidd och reviering samt följsamhet på samtliga starter. Stark och precis avance samt lydig i fågel. Han är liksom Qula en stark apportör som älskar vatten.

Liston kommer från en kull med fem syskon där tre har minst 1 ÖKL på jaktprov. Linjemässigt hittar vi både genuina svenska linjer blandat med tyskt och lite finskt blod. Liston har en kull i Sverige som nu är 8 månader. De är enligt uppfödaren så långt väldigt lovande med fina apportanlag.

Utställd en gång i jaktklass med Excellent

Röntgad med Hd A, AD0

Mer info om Qula finns under rubriken "korthårig vorsteh"