Tidigare kullar korthårig vorsteh

Altersundets T-kull 3h 3 t födda 2023-05-18

J Lommens Dante

J SEUCH Tappra Spike
SEUCH Ripuddens Bira

Dante är en 5 år gammal hane, 63 cm i mankhöjd med utmärkt exteriör och han har en harmonisk och lugn utstrålning. Jag har gått i samma provgrupp som honom på skogsprov och han visade där upp ett kraftfullt fint skogssök. Han har en fin fågelbehandling med anpassad avance som man vill ha i skogen. Om han kunnat hållas i uppflog och skott hade det blivit ett 1:a pris, nu räckte poängen till 2:a ÖKL. Dante är helt lugn och tyst i koppel och den mentaliteten har han även visat upp då jag dömt honom på eftersök, där han gjorde utmärkta arbeten både på spår och vatten. Har sett hans syster Diana i skogen och jag gillar det jag sett. Hon har 1 ÖKL på jaktprov. Linjerna i stamtavlan består av högt meriterade tyska hundar, kända gedigna svenska och norska jaktlinjer.

Utställning: Excellent (utställd en gång) I mitt tycke en hund av CK kvalitet.

HD status: A-höfter

J Altersundets Ramira

CIB LTUCH FIUCH Nigel Oberon Haus

J SEUCH Altersundets Qula

Ramira blev 3 år i oktober 2022. Hon är 61 cm i mankhöjd och har i år visat framtassarna både i utställningsringen och i skogen. Best in Show på SVK:s utställning i Piteå följdes av Bäst i Gruppen på SKK:s utställning i Gällivare och sedan Best in Show igen på SVK:s utställning i Kalix i feb 2023. På jakten har hon visat upp ett härligt sök både i med-och motvind och presenterat både gammeltuppar, orrkullar och järpar nästan vid samtliga jakttillfällen. Hon har en anpassad avance och har flera tillfällen lyckas trycka fast stortuppen framför bössan. Jag har prioriterat jakten framför prov för att ge henne tid i skogen och det har gett resultat. Det blev en provstart på fjället Dundret hösten 2022. Trots att det var ett tag sedan vi var på fjäll sökte hon utmärkt och fattade stånd för ripor. Tyvärr höll inte fåglarna då partnern kom upp jämsides. Ramira är tyst och lugn då hon inte jobbar och har full fart i övrigt. Syskonen i R-kullen har varit tidigt jaktmogna och är i övrigt friska och exteriört av fin klass.

Läs mer om Ramira under hennes egen sida.

Altersundets R-kull, 5 h 4 t födda 2019-10-18

C.I.B C.I.E LV UCH LVJV-15  

BALTJV-15 BALTV-16  LVV-17 
 BALTV-18 Nigel Oberon Haus

CIB CIE ES UCH Dexter de Valcreole

Malomközi Quickie

Nigel är importerad som valp från Rumänien till Finland med främst tyska linjer bakom sig. Hans uppfödare berättar att kullen är mycket lovande både jaktligt och exteriört samt med bra hälsa. Nigel beskrivs som en lugn och harmonisk hund med stor utstrålning, en gentleman. Han jagas med främst i skog och på fält där han anpassar sitt sök efter underlaget. Nigel var tidigt jaktmogen och han rapporterar spontant och vill trycka fast fåglarna på kroppsvittring med en efterföljande bra avance. Han apporterar det man vill både på land och i vatten. Exteriört ser han ut som en vorsteh ska göra i mina ögon, kraftfull med ett vackert huvud. Bra storlek 64 cm. Förutom nuvarande titlar får han även titeln CIB och CIE samt flertalet vinnartitlar. Han har tre unga kullar i Finland som nu ska utvärderas.

Jaktprov: 1:a ÖKL

Hälsa: Hd A , AD 0, EBJ testad fri

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15695/18&R=119

 J SEUCH Altersundets Qula

DE JCH Prinz Vom Theelshof
CIB SEUCH FIUCH Gruffwe Rijs Chica

Läs mer om Qula under rubriken "Korthårig vorsteh" 

Altersundets S-kull, 5 h 4 t födda 2021-01-28

SeUCH SEJCH Vildfjäderns Mv Liston (SEJCH Teiens Mieto- SEUCH SEJCH Vildfjäderns Nj Vips)

SEUCH Altersundets Qula (DEJCH Prinz vom Theelshof-J CIB SEUCH FIUCH Gruffwe Rijs ekf Chica)

Liston är en väldigt trevlig individ med en härlig utstrålning. Han är en medelstor hane med en utmärkt exteriör. Liston är en stark jakthund som jagas mestadels med på fjället och det är också där han har sina provstarter som visar på otrolig styrka och jämnhet i sök, vidd och reviering samt följsamhet på samtliga starter. Stark och precis avance samt lydig i fågel. Han är liksom Qula en stark apportör som älskar vatten.

Liston kommer från en kull med fem syskon där tre har minst 1 ÖKL på jaktprov. Linjemässigt hittar vi både genuina svenska linjer blandat med tyskt och lite finskt blod. Liston har en kull i Sverige som nu är 8 månader. De är enligt uppfödaren så långt väldigt lovande med fina apportanlag.

Utställd en gång i jaktklass med Excellent

Röntgad med Hd A, AD0

Mer info om Qula finns under rubriken "korthårig vorsteh"