Strävhårig tax

Korthårig tax

Campilios Yksi

S14901/2009 e. SeU(vd)CH DkU(v)CH NoUCH SVCH INTU(dv)CH SJ(d)CH Skogsråàs Råffe Nypon u. SVCH SU(v)CH Campilios Olja

Vi hämtade vår första strävhåriga tax i februari 2009 från Campilios Kennel i Kristinehamn. Yksi har en fantastiskt trevlig mentalitet, lugn och klok men hänger med på det mesta. Redan under sin första höst har hon presterat fantastiskt fina drev både på rådjur och hare så det ser väldigt lovande ut. Yksi fortsatt att utvecklas fint och har trots besvärlig terräng ofta drevtider på 1-2 timmar.

Utställning:
1 Ukl 1Ukk, INT SKK Gällivare 2010
Excellent, CK i ÖKL, 3btkl, SKK Nat Överkalix 2011
Viltspår:

Godkänd anlagsklass m HP, rörl Skellefteå juni 2011. Domare Gunhild Björne, domarelev Ivan Olsson.
Kritik: Härligt arbete alltigenom. Säker tydlig, mycket medveten om sin uppgift. Arbetar väl ihop med sin förare.
Ögonlyst u.a: 2011-10-05

Yksi fick i nov 2012 sin första kull med hanhunden Captators Eld, Altersundets T-kull, 2h 3t. Valparna i kullen har en fantastiskt stabil och trevlig mentalitet. De har en fin exteriör med bra pälsar. Tre är godkända i anlklass på viltspårprov och tre används som drivande hundar. T-Rex är det fällt flera rådjur för och han håller drevtider på flera timmar. SEVCH Altersundets T-Dixi är utställd i jaktklass m cert.

Den 21/3 2014 fick Yksi sin andra kull, det föddes en tik och en hane. Två mentalt väldigt lugna men nyfikna valpar där tiken Altersundets Trissa stannade här hos oss medan brorsan Trapper flyttat till Umeå. Trapper drev rådjur redan sin första höst, blev tyvärr överkörd under jakt...

 Altersundets Trissa 

e. FIJ(d)CH SEJ(d)CH SEVCH Quickmatch Extrema Nisse u. Campilios Yksi

Den 21/3-2014 föddes två små taxvalpar här i Altersund. Det blev en av varje kön och det var bestämt sedan tidigare att en tik efter Yksi skulle vi ha så Trissa blev kvar hos oss. Hela familjens och hundflockens lillasyster, älskad och bortskämd av alla och en otroligt lugn snäll och lydig liten tjej. Trissa har en väldigt fin exteriör med en utmärkt trimfri päls. Spåra rådjursklöv är det bästa som finns näst efter att driva rådjur. Hon har ett enträget sök och hon är bra på att hålla i dreven men släpper vid vattenhinder och återvänder. 

Viltspår:

Godkänd i anlagsklass maj 2015, 2 ÖKL juni 2017

Utställning:

Utställd på inoff utställning i Piteå i valpar 6-9 månader där Trissa blev BIS-2 av de drygt 30 valparna.

Excellent m CK, CERT samt BIR på Taxklubbens utställning i Piteå juli 2015.

Excellent på SKK:s utställning i Överkalix aug 2015.

Excellent m CK, CERT samt Btkl4 i Umeå juni 2016

Excellent i jkl Piteå juli 2016.

Ögonlyst ua nov 2017 

Boggiepaws Adessa (Peppra)

Korthårig tax(normal). Import från Finland, 

född 2021-04-26

e. FI J(G)CH FIJ(D)CH FI VCH Vulpes Alex 

u. FI UCH Eleanor Vom Hof Härter

Meriter:

Viltspår: Godkänd anlagsklass, 1 ÖKL 2022

Vandringspris för bästa viltspårhund SVK Bottenviken 2022

Utställning: Excellent i junklass SKK INT Gällivare 2022

Far Vulpes Alex-Han är finsk grytchampion, finsk drevchampion(provvinnare) samt finsk viltspårchampion. Han har Cert på utställning. 

Ögonlyst 2020 u.a

Hans far Nero har 5 st 1.or på drevprov(provvinnare på DM) o exc på utställning. Mor Vulpes Sissi är finsk grytchampion och finsk utställningschampion samt har 1:a på drevprov.

Mor Eleanor Vom Hof Härter (3 årig import från Tyskland till Finland) Eleanor är uppfödarens första tax och hon har 1 ökl på viltspår samt tre raka cert och två CACIB på utställning. Även BIG-vinnare. Drevprov planerat i höst. Mycket stabil mentalt. Ögonlyst 2021 ua 

Eleonores tjeckiska far och tyska mor

2011-2020

SEU(D)CH FIU(D)CH Charleswood Chillie 

e.FI J(D)CH Herkko u.FI U(D)CH Jägarflickans Maya

Chillie köptes in till vår kennel i oktober 2015 från Finland. Hon är en otroligt behaglig och lydig tik i vardagen men med mycket motor då det gäller motion och jakt. Chillie är startad en gång på drevprov i Fnland där hon fick ett 2:a pris på Rå(endast 1 p från 1:a). Vi har hunnit med att starta henne en gång i nov 2015 då det tyvärr var väldigt blött i markerna o även snö ovanpå allt vatten. Det blev drev på både räv och rå men tappt vid två tillfällen vid kanalen. Sista drevet hann hon få ihop till en 3:a. Nästan hela jaktsäsongen 2016 gick bort pga en ögonskada som Chillie fick under jakt. Ögat syddes och blev helt återställt. Hösten 2017 startades Chillie på ord drevprov i Sävar i oktober. Snöat hela natten o lätt snöfall under provet. Chillie drev direkt ihop till en 1:a på RÅ och blev även provvinnare med 55 EP! Jaktmässigt har hon en stor jaktlust och hon är väldigt drevsäker och lydig på signal med en snabb och säker återgång. Ett syskon i Finland är FIJ(D)CH. Chillie har en fin och sträv päls.

Info och stamtavla från Finska Kennelkubben: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI14515/12&R=148.13

Har två kullar, Altersundets CH kull med SEVCH SEUCH Quickmatch Härliga Herrman som föddes i maj 2016 och Altersundets CS-kull med SEUCH SEJ(D)CH Rondodrevets Sako som föddes feb 2018. Maggan är SEVCH samt 1 :a m 48 EP på drevprov och brorsan Ajax har en 1 ÖKL kvar till SVCH.Samtliga driver redan fint rådjur, hare samt hjort. Kull två har redan denna första höst drevtider på 1-2 timmar hare o rå. I CS-kullen har flera visat fina drev redan sin första höst.

Jaktprov: 2 :a drevprov Rå i Finland, 3:a drevprov Rå här i Sverige, 1:a drevprov Rå m 55 EP Provvinnare ord prov Sävar. 1:a ord drevprov Umeå okt-18 samt totalt tvåa på provet, 2:a Rå.

Utställning: 3xCert, 2xBIM, RES CERT Sverige därmed SEUCH

Ögonlyst: u.a okt 2015