Altersundets Kennel

Uppfödning av Korthårig vorsteh och Strävhårig tax

Altersundets Kennel tilldelades SKK:s Bruksuppfödarpris 2007 och 2017 samt SVK:s uppfödarpremie i
Guld 2013

Altersundets Daquiri tilldelades SKK:s Bruksavelspris 2011 för sina meriterade avkommor

Vår familj består av Göran & Ann-Helén, tvillingarna Erik & Oskar. Idag har vi två korthår hemma och det är en dotter efter vår högt älskade spanska import J SeUCH Frio de Valcreole som gick ur tiden våren 2016. Dottern är J CIB SEUCH FIUCH Gruffwe Rijs eKF Chica samt i sin tur hennes dotter J Altersundets Qula född 2016. 

Sedan början av 2009 har vi också strävhåriga taxtiken Campilios Yksi i vår ägo samt hennes dotter Altersundets Trissa född 2014. Hösten 2015 importerade vi 4 år gamla taxtiken J Charleswood Chillie från Finland. Hon har numera titlarna FIU(D)CH SEU(D)CH

Vi har båda flitigt varit med i skogen redan som barn, Ann-Helén uppvuxen med drivande hundar och Göran var mest och indianjagade utan hund men även på harjakt med stövare. När vi flyttade ihop så var vi helt överens om att en hund skulle vi ha och det skulle vara en vorsteh. Naturligt blev det sedan att komplettera familjen med drivande hundar.

1991 kom så Prästholmens Lotta in i vårt liv och drygt ett år senare Patastigens AR Bitte, dessa två blev också våra två stamtikar i Altersundets Kennel. 1994 föddes den första kullen, det var B-kullen och så kom Bart in i vår familj. 

Skogen är naturligt vår hemmaplan och vi gillar den tysta jakten utan ljudliga hjälpmedel så hundar som samarbetar med sin förare är ett mål i vår uppfödning. Några av våra hundar blev fjällexperter framtagna av Göran medan övriga har varit utmärkta skogshundar.

Vi älskar både skogen och fjället men har på senare år även upptäckt framförallt Gotland med sin naturligt förekommande fågelstam.

Vi har bägge två varit aktiva inom SVK Bottenviken på olika poster inom styrelsen. Ann-Helén även under många år instruktör för dressyrkurser, utbildad på Hundskolan i Sollefteå. Idag auktoriserad domare på eftersöksgrenar inom SVK