Blogg

Senaste Nytt

Senaste blogginlägg i vår blogg

Fina Ramira och Peppra

På helgens utställning Nordic Dog Show i Gällivare skördade Ramira nya fina framgångar i ringen. Ännu ett CERT, Nordiskt CERT och sedan BIR och även BIG1 av de 7 representanterna i grupp 7!! Även brorsan Rico fick sitt andra CK, res-cert, res-Nord Cert och 2 bästa hane, grattis Carina! Vår Peppra visade upp sig superfint i juniorklassen och fick omdömet Excellent av domaren Martin Johansson.

Qula har börjat löpa...

Men alldeles för tidigt för att vi ska para henne. Eventuella valpar skulle i så fall födas mitt i bästa jaktsäsongen och den är för värdefull för oss och hundarna. 


Vilken dag för vår kennel!!

Hela 8 Altersundare var anmälda till SVK bottenvikens utställning i Piteå. Tyvärr kunde inte Savanna och Malin komma men 7 var på plats. Tre från R-kullen (Nigel Oberon Haus-Qula) och 4 från S-kullen(Vildfjäderns Liston- Qula)

Vår egen Altersundets Ramira fick Excellent i jaktklass med CK och CERT, blev BIR och slutligen också BIS av de drygt 50 deltagande hundarna!

Brorsan Rico fick Excellent m CK och res-cert i jaktklass. 

Reina fick Excellent i ÖKL

Altersundets Sandro Exc m CK UKL och 2bhkl!

Scoop Exc m CK i UKL och 4bhkl

Serena Exc m CK och 4btkl

Solana VG i UKL

Altersundets Qula EXC m CK i Championklass och 2 btkl.

1 m HP i Avelsklass för Qula med 4 avkommor

1 m HP i Uppfödarklass för vår Kennel

Stort stort grattis till alla, vi är sååå stolta över er!!

Chillie har precis avslutat sitt löp och vi har inte provat para henne på grund av att vi har vattenskada i huset och vi har inga möjligheter att ha en valpkull. Det blir därför inga taxvalpar på ett tag hos oss tyvärr.. Vi fick själva ingen avkomma efter Chillie vilket så klart är jättetråkigt.

På fredag 18/10 föddes valparna efter Qula och Nigel. Det blev 9 st(5h 4 t) i olika färger. En brun m vita tecken, tre svarta m vita tecken, en svartskimmel samt fyra brunskimmel ( ngn blir ljusskimmel).Ett underbart gäng! Alla valpar är bokade.

Inom ett par veckor är det dags för Qula att föda fram Altersundets R-kul. Vi väntar med spänning...

Efter en lång bilresa ner i Finland träffade vi den tilltänkta pappan till Altersundets R-kul. Han var precis så balanserad som jag fått berättat. En lagom stor hane som utstrålade styrka och självsäkerhet, precis som en vorsteh ska vara. Nu hoppas vi att tecken på dräktighet börjar visa sig om några veckor!

Chillie visar nu tydliga tecken på att vara dräktig vilket gläder oss otroligt mycket. Nu håller vi tummarna att allt går fortsatt bra så att ett gäng vackra jaktmaskiner får komma till världen om drygt en månad.

Qula löper

11.08.2019

Snart är det dags att resa till Finland för att träffa stiliga Nigel. Vi hoppas på kärlek vid första ögonkastet.

Chillie parad

16.07.2019

Nu är vi hemma igen efter ca 250 mil i bil... Oslo tur och retur. Oscar gav ett härligt intryck, en glad och väldigt stilig taxkille. Chillie och Oscar parade sig lördag och söndag så nu är det bara att hålla tummarna för ett gäng fina taxvalpar i mitten av september!

Chillie har börjat löpa enligt plan och vi åker till Norge om knappt två veckor för parning med NORDJ(D)CH Skönneberg´s Oscar.

Igår startade vi på ett eftersöksprov i Furufjärden. Qula levererade effektivt in truten både på spår och vatten, lite snabb i på vattnet så en poängs avdrag. Betyget 10-9 gjorde att vi kan kvittera ut 1 ÖKL från vårfjället och även titel SEUCH då hon förra året fick sina CK/Cert på utställning. Övriga startande hundar var brorsan Quattro S10 V8,...

Tidigt på söndag morgon åkte Qula och jag till Rovaniemi för Int Finsk vinnarutställning. Ett försök att ta ett finskt cert och därmed chans till championat. Qula var enda tik i jaktklass och fick EXC med CK men blev sedan placerad som tredje bästa tik. I Fnland kan även omeriterade hundar få Cert och det går till bästa tik. Får...